Responsabilitate – Corporate ResponsibilityDe la înfiinţarea în anul 1905, Knorr-Bremse s-a dezvoltat, devenind unul din liderii pe piaţă pentru sisteme de frânare şi sisteme on board pentru vehicule feroviare şi utilitare. Astăzi, mai bine de un miliard de oameni îşi încredinţează securitatea produselor noastre. De aici rezultă pentru noi o responsabilitate deosebită care se extinde asupra tuturor domeniilor activităţilor noastre comerciale. Printre acestea se numără atât plasarea pe piaţă a unor produse şi tehnologii sigure, fiabile şi eficiente, cât şi procesele noastre de producţie care trebuie de asemenea să îndeplinească cele mai înalte cerinţe privind securitatea, calitatea şi menajarea mediului ambiant. În calitate de companie activă pe plan internaţional, noi considerăm că este de datoria noastră să asigurăm la toate locaţiile noastre respectarea drepturilor omului şi a normelor de muncă recunoscute şi să ne angajăm pe plan social la nivel global.

Tocmai în calitate de întreprindere de familie noi acţionăm dintotdeauna orientaţi spre viitor. Din acest motiv facem eforturi ca în domeniul nostru de activitate să aducem o contribuţie la dezvoltarea durabilă a economiei, a mediului ambiant şi a societăţii. În contextul nostru antreprenorial, înţelegem durabilitatea ca pe o integrare a aspectelor economice, sociale şi ecologice în activitatea comercială. Nu numai că ne asumăm astfel o răspundere socială în calitate de întreprindere, ci ne consolidăm şi orientarea comercială. Acţionând cu spirit de responsabilitate aducem o contribuţie esenţială la asigurarea viitorului companiei.

CR - o componentă fermă a strategiei noastre antreprenoriale

Gestionarea activităţilor economice cu spirit de răspundere şi în sensul durabilităţii constituie o componentă fermă a strategiei antreprenoriale a companiei Knorr-Bremse. Elementele fundamentale ale strategiei noastre sunt:

Creşterea profitabilă în calitate de furnizor global de sisteme: pentru consolidarea durabilităţii economice ne concentrăm asupra competenţelor de bază din cadrul activităţilor noastre comerciale în cadrul compartimentelor Sisteme pentru vehicule feroviare şi Sisteme pentru vehicule utilitare.

Prezenţa internaţională şi locală: Corespunzător demersului regional al companiei Knorr-Bremse, constituim capacităţi de producţie şi proiectare la nivelul pieţelor locale. În felul acesta deservim pieţele locale, creăm locuri de muncă şi ne poziţionăm în calitate parteneri în cadrul regiunilor.

Forţa inovaţiei: în calitate de lideri pe plan tehnologic realizăm soluţii orientate spre viitor. În acest context, securitatea constituie obiectivul nostru suprem. De aceea ne extindem continuu activităţile de cercetare şi proiectare - şi cu privire la eficienţa energetică şi a resurselor. Căci în domeniul ecologic, noi vedem o creştere a şanselor noastre economice.

Orientarea spre nevoile clientului: noi considerăm clientul ca pe un partener cu care conlucrăm foarte strâns în domeniul proiectelor de dezvoltare. Având în vedere că oriunde în lume suntem aproape de clienţi şi de pieţele pe care le deservim, peste tot oferim produse pe măsura cererii. În afară de aceasta, facem eforturi pentru a oferi o plusvaloare semnificativă pentru clienţii noştri.

Plusvaloare durabilă: durabilitatea face parte din temele strategice, fiind ancorată în procesele noastre operative, în strategia noastră antreprenorială şi în modelul după care se orientează compania noastră. Lucrăm în mod continuu la perfecţionarea, evoluţia şi îmbunătăţirea noastră.

Share